Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949

...
Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху защити плановете си да наложи ограничения на съдебната власт


Израелският министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и през днешния ден отбрани предлагането за промени в правосъдната власт, само че също по този начин даде знак, че може и да бъдат импортирани промени в законопроекта, за който критици настояват, че ще навреди на демокрацията и на независимостта на съдилищата, оповестява Българска телеграфна агенция.

Политикът деец, против който се води дело по обвинявания в корупция, които той отхвърля, се върна на власт през декември отпред на националистическо и религиозно държавно управление. Един от първите ходове на Нетаняху беше внасянето на законопроект, който, в случай че бъде признат, ще ограничи пълномощията на Върховния съд да се произнася по решения на държавното управление или закони, признати от Кнесета (израелския парламент). Освен това този закон би засилил въздействието на политиците при избора на съдии.

В собствен видеоотговор на сериозните рецензии от страна на председателката на Върховния съд Естер Хают Нетаняху съобщи, че в законопроекта биха могли да бъдат импортирани ремонти, само че критиците преувеличават измененията, които той планува. " Когато някой каже, че една дребна промяна би довела до разпад на демокрацията, това не е просто подправен мотив, а мотив, който не разрешава да бъде реализирано каквото и да било съгласие, което би трябвало да бъде реализирано посредством съдържателни разисквания в израелския Кнесет ", сподели той.

Хают през вчерашния ден съобщи, че в случай че бъде приложена в настоящия си тип, промяната ще компрометира независимостта на правосъдната система.

Поддръжници на закона от дълго време упрекват Върховния съд в превишаване на пълномощията и елитарност. Те настояват, че измененията ще възстановят салдото сред управляващите. Критици настояват, че има риск законопроектът да насърчи корупцията, да навреди на правата на малцинствата, да компрометира Израел в правни следствия в чужбина и да отблъсне вложители. През последната седмица се състояха няколко митинга и за на следващия ден се възнамерява провеждането на още демонстрации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР